دومین جلسه هماهنگی همایش ملی اندیشه های فلسفی کلامی علامه طباطبایی در تاریخ 21 خرداد 98 با حضور اکثر اعضای کمیته اجرایی و دبیر علمی همایش، در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند برگزار شد. خلاصه دستورات این جلسه از این قرار است
دانشگاه علوم اسلامی رضوی به جمع حامیان همایش پیوست. معاونت پژوهشی دانشگاه علوم اسلامی رضوی علاوه بر موافقت با درج لوگوی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، نسبت به چاپ مقالات برتر همایش در مجلهی علمی پژوهشی «آموزه های فلسفه اسلامی» و مجلههای علمی ترویجی «پژوهش های اجتماعی اسلامی» و «آموزههای حدیثی» دانشگاه علوم اسلامی رضوی، قول مساعدت داد.
این کنفرانس دارای مجوز ISC به شماره ۷۴۳۶۸-۹۸۱۹۰ می باشد.طبق قوانین و مصوبه وزارت علوم تحقیقات و فناوری و همچنین دستورالعمل برگزاری همایش های علمی –پژوهشی دانشگاه بیرجند از این پس تنها کنفرانس هایی که در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) به ثبت رسیده باشند دارای اعتبار از نظر وزارت علوم هستند و تنها مقالات ارائه شده در کنفرانس های نمایه شده درISC دارای امتیاز پژوهشی و نمره پایان نامه می باشند.
محمد حسین غروی نایینی(۱۲۴۰-۱۳۱۵ش)، از فقیهان و اصولیان شیعه قرن چهاردهم و از علمای طرفدار نهضت مشروطه. نائینی دانش َآموخته حوزه َهایاصفهان، سامرا و نجف بود و نزد جهانگیرخان قشقایی، میرزای شیرازی، آخوند خراسانی تلمذ کرد. وی پس از شیخ محمدتقی شیرازی، به همراه سید ابوالحسن اصفهانی عهده َدار مرجعیت شیعه شد. شهرت علمی نایینی بیشتر به خاطر اصول فقه است. او از شارحان مکتب شیخ انصاری و سید ابوالقاسم خویی مهمترین شاگردش بود.
سید ابوالحسن اصفهانی (۱۲۸۴- ۱۳۶۵ق)، فقیه، مرجع تقلید و نویسنده آثاری همچون وسیلة النجاة (به عربی) و ذخیرة الصالحین (به فارسی) او از شاگردان خاص آخوند خراسانی بود. پس از وفات نائینی و حائری یزدی در ۱۳۵۵ق و آقا ضیاء عراقی در ۱۳۶۱ق، مرجعیت تقلید شیعیان در بخش عمده جهان تشیع در شخص اصفهانی منحصر شد
سوال -اگر عالم برزخ تدریج بردار نیست ، چگونه ثواب برای انسان به تدریج می رسد و چگونه انسان علم تدریجی به ثواب پیدا می کند ؟
(این طور نیست که خود علم هم تدریجی باشد ، بلکه علم به امر تدریجی است . (علم به تدریج ) است ، نه (علم تدریجی
منبع: ۶۶۵ پرسش و پاسخ در محضر علامه طباطبایی قدس سره؛ نشر نهاوندی؛ مؤلف: محمدحسین رخشاد
علامه از نوادر مفسرانى بود که غواصانه وارد دریاى قرآن شد، ماهرانه گوهر شناسی کرد و قادرانه گوهرها را عرضه کرد
فلسفه اسلامی فقه اکبر است،پایه دین است،مبنای همه معارف دینی در ذهن وعمل خارجی انسان است
حتی یک کلمه از اسفار نفمیده ام
29 آبان 1398
056-32202301-2
056-32202049-51
داخلی:
دبیر همایش: 624
دبیرخانه: 525
دبیر اجرایی: 439، 616
دبیر علمی: 550
ساعات پاسخ گویی: 8 تا 15
056-32202120
nctabatabai@birjand.ac.ir
کانال همایش در سروش
آدرس کانال تلگرامی همایش
آدرس پیج اینستاگرام همایش
خراسان جنوبی، بیرجند
انتهای بلوار دانشگاه
پردیس شوکت آباد
دانشکده ادبیات و علوم انسانی
گروه فلسفه و کلام اسلامی